Linkek a témában:
Fagor gyorsfőzők (kukták)
Webáruház széles kínálattal és szakmai segítséggel
Kukta - hasznos tanácsok, tippek
A kuktafazék nagy segítséget jelent a háziasszonyoknak a konyhában. A kukta egy jó minőségű fémből (pl. nemesacél) készült, vastag falú, szorosan lezárható főzőedény. E tulajdonságai lévén képes arra, hogy 100 százalékosan magában tartsa a forralás során keletkező vízgőzt, a kuktában lévő ételek pedig ebben a nagyon magas hőfokú (legalább 120 °C) gőzben párolódnak és főnek meg.
Főzés párolóedényben - Főzés forró gőzzel
A párolás elsősorban halak, zöldségfélék és pudingok készítésére alkalmas eljárás. A halak és a zöldségfélék a párolás során megőrzik tápanyagtartalmukat, ízüket, színüket és állagukat. Az igazi felfújtak gőzöléssel könnyebbek és finomabbak lesznek, mint ha más módszerekkel készülnének.A halat és a zöldséget tegye közvetlenül a párolóedénybe (azaz egy lyukacsos aljú edénybe) vagy dróthálós kosárb
Meghatározás
Az edények mindennapjaink fontos eszközei. Típusaik, fajtáik széles skálán mozognak, ezekről talál sok érdekességet ezen a startlapon. Edény, lábas, fazék, serpenyő, kukta, teflon, cserépedény...stb. Tippek, trükkök, segédeszközök a konyhában. Szettek, wok, termosz, bogrács, és edény gyártó cégek.